sunnuntai 27. tammikuuta 2013

ainutkertaista taidetta

Mielestäni uniikkia taidetta parhaimmillaan on tatuointi.
Olen käsittämättömästi koukussa JIMin Los Angelesin tatuointitarinat - ohjelmaan. Kehystarina on joutavanpäiväinen, mutta miten upeita tatuointeja ohjelmassa tehdäänkään!

Erityisesti ko. liikkeen omistaja Kat von D on todellinen taiteilija. Hänen erikoisuutenaan on valokuvista tehtävät tatuoinnit.

Jos et koskaan ole ohjelmaa katsonut, suosittelen. Kanavalla Jim kello 19 ma, ti, ke, to.

Tatuointi, vaikkakin valokuvasta kopioitu, on ainutkertainen, uniikki taideteos. Ohjelmassa lähes jokaisen kuvat ottamiseen liittyy tarina. Mielenkiintoista on se, että moni ottaa kuvan isoäidistään! Heidän kertomansa mukaan isoäiti on ollut elämän tukipilari, ainoa ymmärtäjä ja ikuinen hyväksyjä ja kannustaja.

Ystäväni kertoi tulleensa siihen johtopäätökseen, että vanhetessaan miehistä tulee patsaita ja naisista aaveita! Mietipä hetki tätä - miehistä tulee "suurmiehiä" ja heistä tehdään patsaita. Sen sijaan kun nainen vanhenee, hän muuttuu usin hiljaiseksi sivuun vetäytyjäksi, värittömäksi, kuin aaveeksi.
Mielenkiintoinen teoria! Muntako patsasta äkkiseltään muistat, joissa kuvataan naista? Havis Amanda, no joo. Ja Larin Paraske. Ok.

Mutta olimme isoäidissä, ja hänestä tehtävässä kuvassa.

Kaikki kuvan ottaneet ovat jo menettäneet isoäitinsä. Mutta moni haluaa myös kuvan lapsestaan. Minustakin olisi ihanaa saada kolmen lapsenlapseni kuvat sydämen päälle!

Kat von D:llä itsellään on lukuisia tatuointeja ympäri kehoa. Hänellä on myös ohimossa tipluja, kuvannevatko ne kukkia vai pantterin pilkkuja, sitä en tiedä. Mutta olen huomannut ohimotatuointien olevan kova villitys.

Mietin vain sitä, että jos nuori nainen ottaa ohimoonsa rykelmän tähtiä, hän ei koskaan voi kiristyttää kasvojaan ilman että tähdistä tulee pyrstötähtiä!

Meillähän ei vielä ole tatuoituja vanhuksia. Siis naisia, joilla on kasvoissaan näkyviä tatuointeja. Mutta tulevaisuudessa on.
Minkähänlainen on tulevaisuuden vanhainkoti, kun mummut vertailevat pyrstötähtiään! Tatuointihan pysyy maailman tappiin, kiinteä kasvojen iho suinkaan ei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti